opc_loader
  • Nederlands
  • English
Nieuwe Artikelen
21,50
37,50

Chess Tutor 1

19,95
Beschrijving

 Chess Tutor 1 is is een interactieve introductie in het schaakspel op CD.

Theorie en oefeningen sluiten aan op de schaak leermethode van de schaakbond: de Stappenmethode van Brunia en van Wijgerden.Elk hoofdstuk bevat een aantal  basisoefeningen, spelletjes, extra oefeningen, toetsen en partij spelen. Bij elkaar al gauw 1700 opgaven en een 60-tal spelletjes.

Op de achtergrond draait een "engine"., een schaakspelend programma. Hierdoor kunt U op elk moment besluiten om vaniut de stelling op het scherm verder te schaken. Het programma past zijn speelsterkte aan uw niveau aan.

Extra informatie

De Stappenmethode op de computer  

De computer is bij de huidige jeugd buitengewoon populair. Het is daarom logisch er ook bij de schaaklessen gebruik van te maken al blijft de 'normale' schaakles vanzelfsprekend de voorkeur verdienen. Kinderen spelen het liefst met echte stukken.

De eerste computercursus werd al in 1989 onder DOS ontwikkeld. Later verscheen er een Windowsversie die gelukkig ook nog onder Vista/Windows 7 (alleen 32 bits) draait. Eind 2008 verscheen een nieuwe cursus de Chesstutor.Inmiddels zijn ChessTutor 1 en chessTutor 2 leverbaar. Veel uitgebreider (natuurlijk met andere stellingen) en met veel meer mogelijkheden . 

De doorslaggevende overweging om een nieuwe Chess Tutor te maken was eenvoudig. Er konden moeilijk veranderingen in de oude cursus worden gemaakt. De programmeurs zijn allen uit beeld verdwenen.

Nu is bij de ontwikkeling goed naar de oude Chess Tutor gekeken. In al die jaren werd deze cursus geprezen om zijn eenvoud. Zonder handleiding kon je direct aan de slag. voor schaakleraren zal veel  dan ook herkenbaar overkomen.
Wat is wel veranderd? Enkele punten op een rijtje:
 

  • Er draait op de achtergrond een schaakprogramma, een engine. De oude Tutor kon niet schaken en dat was een enorm gemis. Elk antwoord van de gebruiker moest apart worden afgevangen en vanwege het enorme werk dat dat met zich meebracht, kwam meestal de boodschap: "Het antwoord is fout." Nu komt deze boodschap al veel genuanceerder ("De koning staat schaak, maar zwart kan nog een zet spelen.") en speelt de computer een tegenzet. Dat verklaart heel veel meer.
  • Dankzij het schaakprogramma kan er veel meer aandacht zijn voor vaardigheidsoefeneningen. Je kunt stellingen uitspelen en zelfs hele partijen. In stap 1 kan zelfs een beginner winnen, doordat de schaakengine stukken weggeeft en zich mat laat zetten.
  • Er is een speciaal speelprogramma gemaakt om de spelletjes uit stap 1/2 te spelen. Spelletjes zonder koningen, vangspelen, munten slaan, enz.
  • In de loop der jaren is ook in de boekversie van de Stappen het een en ander veranderd. In de plusboeken staan veel andersoortige oefeningen, die naast leerzaam ook nog leuk zijn. Dit soort oefeningen (routeplanners e.a.) is ook opgenomen.
  • Elke stap is veel uitgebreider. Bijna elke les in Stap 1 bestaat uit: een instrucieles, basisoefeningen, spelletjes, extra oefeningen, toetsen en partij spelen. Bij elkaar al gauw 1700 opgaven en een 60-tal spelletjes. In Stap 2 staan zelfs 1960 opgaven en 84 spelletjes/uitspeelstellingen.
  • De grafische mogelijkheden zijn op de computer natuurlijk ook toegenomen. Van pijlen, rondjes, vierkantjes, letters en cijfers op het bord wordt dan ook veelvuldig gebruik gemaakt.


 

Beoordelingen (0)
Chess Tutor 1 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl


Openingstijden:

Bestellingen kunnen worden afgehaald op:

ma t/m vrij tussen 11.00 & 16.30
za              tussen 12.00 & 16.00

Laatst bekeken items
19,95