opc_loader

Wensenlijst

Move First Think Later. The Sense and Non-Sense of Improving your Chess, by Willy Hendriks

21,95
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Willy Hendriks schreef met Move First, Think Later een nieuwe variant op het klassieke Think like a Grandmaster van Alexander Kotov. Veel aandacht gaat uit naar denkprocessen en trainingsmethoden en alles wat u dacht te weten blijkt onzin...

Hendriks ontleent zijn ideeën aan recent wetenschappelijk onderzoek en daaruit blijkt dat denkprocessen niet lineair zijn, maar dynamisch verlopen.

Het rustig overwegen van een stelling, om vervolgens tot kandidaatzetten te komen, die dan één voor één netjes geanalyseerd worden, om af te sluiten met een evaluatie van de slotstelling van elke variant: zo hoorde de schaker decennialang te denken. Geen mens kon dat (behalve misschien Botwinnik...) en menig schaker (waaronder ikzelf) vroeg zich vertwijfeld af hoe dat doel van eindeloze rechtlijnigheid te bereiken. Nu blijkt deze utopie/distopie precies dat: onhaalbaar in zijn eenzijdigheid. Gelukkig komt er een kleurrijk en verrassend alternatief voor in de plaats.

In 27 korte hoofdstukken met enkele opgaven laat Hendriks zien wat hij in de loop der jaren als schaaktrainer heeft geleerd en ontdekt en het levert een vermakelijke verzameling lessen op die niet alleen het onlogische, dynamische en ongrijpbare van het menselijk denken en schaken laat zien, maar deze ook viert. Want je zou met al die logisch geordende trainingsboeken zomaar vergeten dat we mens zijn, geen computer.

  • Uitgever: New In Chess
  • Auteur: Willy Hendriks
  • 256 pagina's
Beoordelingen ()
Move First Think Later. The Sense and Non-Sense of Improving your Chess, by Willy Hendriks heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Move First Think Later. The Sense and Non-Sense of Improving your Chess, by Willy Hendriks


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00