opc_loader

Wensenlijst

The Grandmaster Battle Manual, Vassilios Kotronias, paperback

25,99
Zet op wensenlijst
Beschrijving

 Een boek met daarin een hoofdstuk getiteld "Facing Lower-rated opponents" kan al niet zijn bedoeld voor schakers op de onderste sporten van de ELO-ladder. Heeft het boek dan ook nog eens de titel "The Grandmaster Battle Manual" dan is het duidelijk dat dit boekwerk niet voor de poes, maar voor de tijger is geschreven. Je zult minimaal de ambitie moeten hebben de 2000 ELO ruim te overstijgen en er het liefst al overheen zijn, om de volle waarde van dit boek te kunnen waarderen. Ik kan dat dus niet. Gelukkig blijft er veel moois over, naast de bij tijd en wijle diepgravende analyses. Voor elke ambitieuze toernooi- en competitiespeler (en daartoe hoor ik wel) zijn er nuttige adviezen en prikkelende ideeën. Bijvoorbeeld: speel je tegen een minder sterke speler, kies dan voor een asymetrische pionstructuur. Logisch, maar als ik het niet had gelezen, had ik het zelf niet zo verwoord.

De toernooipraktijk, met z'n psychologische en fysieke elementen, komt uitgebreid aan bod, met zelfs een apart hoofdstuk over de laatste ronde van een toernooi. Het is dus, zoals de titel impliceert, een handboek voor de praktijk van het competetieve schaak en heeft daarmee waarde voor iedere schaker die zich in dat veld vol valkuilen begeeft. Vassilios Kotronias is in elk geval een zeer ervaren speler die de kunst verstaat zijn ideeën in woorden om te zetten, net zo goed als in varianten.

Auteur: Vassilios Kotronias

Uitgever: Quality Chess

Pagina's: 349

Verschenen: 6-2011

Van de uitgever:

The Grandmaster Battle Manual explains how to be a more competitive chess player. Chess grandmaster Vassilios Kotronias has been a professional player for two decades and now he explains the secrets of his success. As a writer, Kotronias has the skill to explain in words what other top players can only express in long lists of chess moves. Improve your chess with a grandmaster guide.

Vassilios Kotronias is a chess grandmaster and 9-time Greek Champion. He is a key member of the Greek team as both a player and coach. On the international tournament circuit he is a feared competitor who is particularly noted for his profound opening preparation.

ISBN - 978-1-906552-52-7

Beoordelingen ()
The Grandmaster Battle Manual, Vassilios Kotronias, paperback heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
The Grandmaster Battle Manual, Vassilios Kotronias, paperback


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00