opc_loader

Wensenlijst

Zwart op Wit Verslag van een schakersleven by Paul Van der Sterr

29,90
Zet op wensenlijst
Beschrijving

De eeuwige en onverbiddelijke afwisseling van winnen en verliezen is de essentie van het bestaan van een topschaker. Of eigenlijk van elke topsporter. Het is een leven vol dieptepunten en triomfen, vol stress en prestatiedwang.

Extra informatie

De eeuwige en onverbiddelijke afwisseling van winnen en verliezen is de essentie van het bestaan van een topschaker. Of eigenlijk van elke topsporter. Het is een leven vol dieptepunten en triomfen, vol stress en prestatiedwang.

Zwart op Wit is een indringend zelfportret van voormalig topgrootmeester Paul van der Sterren. Hij beschrijft zijn schaakcarrière, vanaf het prille begin als talentvolle Limburgse jeugdspeler tot het kampioenschap van Nederland en de Kandidatenmatches van  het wereldkampioenschap.

Van der Sterren gaat op zoek naar het raadsel van het ‘in vorm zijn’. Verbluffend openhartig vertelt hij wat de grilligheid van het toernooileven voor hem betekent.

Hij beschrijft, zoals nog nooit een topsporter dat heeft gedaan, de zoektocht naar zelfvertrouwen, de schaamte en ontreddering na een nederlaag, de (altijd te korte) zielenrust na een overwinning.

Zwart op Wit is voer voor sportpsychologen, maar vooral een adembenemend leesboek vol met prachtige en leerzame schaakpartijen, toegankelijk gemaakt voor alle amateurs.

Paul van der Sterren (Venlo, 1956) is schaakgrootmeester. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen, in 1985 en 1993. In 1993 kwalificeerde hij zich voor de Kandidatenmatches van het wereldkampioenschap waarin hij in de kwartfinale verloor van Gata Kamsky.

Van der Sterren is de auteur van de succesvolle serie De Wereld van de Schaakopening, nu in derde druk.

Gert Ligterink, de Volkskrant:
"Helaas kennen we in Nederland geen 'Book of the Year Award' zoals de Engelse schakers die kennen. Als een Nederlands equivalent bestond, zou Van der Sterren geen concurrentie hebben. 'Zwart op Wit' is een geweldig boek dat iedere schaker dient te lezen."

Johan Hut, Gooi en Eeemlander:
"Een monumentaal werk (..) dat een plek verdient in de toptien van de de mooiste Nederlandstalige schaakboeken aller tijden."

Henk Prins, Reformatorisch Dagblad:
"Het lijkt wel een psycholgische roman."

Max Euwe Centrum, Amsterdam:
"Een heerlijk boek (..) Prettig geschreven met veel anekdotes, partijfragmenten, humor en zelfspot. Een absolute must voor alle schaakliefhebbers."

Beoordelingen ()
Zwart op Wit Verslag van een schakersleven by Paul Van der Sterr heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zwart op Wit Verslag van een schakersleven by Paul Van der Sterr


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00