opc_loader

CNC Schaakset door Felix Ure

De ontwerpopdracht voor dit schaakspel was eenvoudig: maak een metalen schaakspel van de hoogste kwaliteit die ooit is gemaakt, en maak het zowel volledig uniek als meteen vertrouwd.

3.264,46

Uitverkocht

Beschrijving

WOW!

Met een gewicht van 18 kg zal dit volledig metalen schaakspel de blikvanger zijn van iedere kamer. Het bord meet 50 x 50 x 2,5 cm en wordt in meer dan 4 uur vervaardigd uit een massieve plaat aluminium.

De 'witte' stukken zijn vervaardigd uit massief messing en licht geborsteld. Na verloop van tijd zullen ze een aantrekkelijk patina krijgen als de lagere delen donkerder worden en de hogere delen glanzend door gebruik.

De 'zwarte' stukken zijn vervaardigd uit massief staal en vervolgens met hitte bewerkt tot een donkerblauwe/zwarte afwerking, die zich in de loop der jaren ook zal ontwikkelen tot een natuurlijke, verouderde look. Alle stukken worden geleverd met veganistische suède pads die moeiteloos over het aluminium bord glijden.

De set op deze foto's is enkele weken gebruikt en geeft een indruk van hoe de set er uitziet ergens tussen zijn gloednieuwe en licht gebruikte staat.

De koning is 90 mm hoog en het bord heeft een veldmaat  van 45 mm, waardoor het (bewust) wat kleiner is dan wedstrijdformaat - maar perfect voor in een luxe huis.

De set wordt geleverd in een aluminium flightcase, met CNC-gesneden schuimrubberen inzetstukken, die elk stuk prachtig weergeven wanneer het wordt geopend.


De set is ontworpen door Felix Ure, een Londonse industrieel ontwerper. Hij was 5 jaar hoofdontwerper bij een hoogwaardig deurbeslagbedrijf, waar hij een passie ontwikkelde voor mooigemaakte, zware, overontwikkelde producten. Sinds medio 2020 maakt hij in zijn studio in Wimbledon fulltime zijn eigen producten. Kijk voor meer info over Felix op https://www.felixure.com/ of volg hem op Instagram, waar ook veel beelden en filmpjes te zien zijn van het design en productieproces van deze prachtige schaakset. 

Beoordelingen ()
CNC Schaakset door Felix Ure heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
CNC Schaakset door Felix Ure


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00

Laatst bekeken items