opc_loader

Wensenlijst

Invisible Chess Moves, Neiman & Afek

19,95
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Het gebeurt ons allemaal wel eens; we spelen een partij, om direct na afloop besprongen te worden door kibitzers die dé winnende zet zagen die we zelf achter het bord hebben gemist. En niet alleen wij zelf, ook onze tegenstander! En blijkt niet eigenlijk elke partij onbenutte kansen te verbergen, die plas in de analyse naar voren komen. Het zijn niet altijd moeilijke zetten die we over het hoofd zien, sterker nog, vaak zijn de zetten verbluffend simpel en toch hebben beide spelers er niets van doorgehad. Hoe kan dat? Belangrijker nog: Hoe kan het voorkomen worden? Dat zijn de vragen die Neiman en Afek zich hebben gesteld bij het schrijven van dit originele boek.

Ze maken in hun zoektocht naar het hoe en waarom van 'onzichtbare' zetten een onderscheid tussen twee soorten: de objectief onzichtbare zet en de subjectief onzichtbare zet. In het eerste geval gaat het om zetten die voor iedere speler min of meer moeilijk te vinden zijn. Het gaat dan om zetten die bijvoorbeeld in strijd zijn met positionele regels, of bijvoorbeeld stukken die achteruit bewegen. In het tweede geval gaat het om zetten die voor de één makkelijk zijn te vinden en voor de ander moeilijk. Redenen daarvoor (los van de behendigheid) worden gezocht in positionele elementen, zoals de pionstructuur, en psychologische elementen, zoals de verwachting van een speler betreffende het resultaat van de partij.

Aan het eind van elk hoofdstuk volgt een aantal oefeningen, die elk een lastig te vinden zet herbergen. Samen met de theorie die daaraan vooraf ging, vormt zich een vermakelijk en instructief boek, dat voor elke schaker een aanvulling is in zijn of haar training. Bovendien staat het boek vol met originele stellingen en inzichtelijke uitleg.

Auteurs: Emmanuel Neiman & Yochanan Afek

Uitgever: New In Chess

pagina's: 240

second editon

Verschenen: 4-2012

Beoordelingen ()
Invisible Chess Moves, Neiman & Afek heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Invisible Chess Moves, Neiman & Afek


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00

Laatst bekeken items