opc_loader

Wensenlijst

De Enige Kans - 83 pittige afspeelproblemen - Marcel Winkel

29,95
Zet op wensenlijst
Beschrijving

De enige kans - Eric Jannersten (Vrij vertaald door Marcel Winkel)

83 pittige afspeelproblemen

In het boek ‘De Enige Kans’ neemt de auteur je mee op bridgereis. Je krijgt steeds een nieuw spel voorgeschoteld waarvan de maakkansen er redelijk hopeloos uitzien. “Ik kon het niet halen, het volgende spel”. Maar wat mist dit type speler veel plezier aan het mooie bridgespel! Persoonlijk vind ik het uitdagend wanneer ik geconfronteerd word met een moeilijk probleem en daarbij obstakels op de weg tegenkom. Ik word gedwongen na te denken wanneer het spel anders blijkt te zitten dan ik in eerste instantie verwachtte. Je haalt toch veel meer voldoening uit een spel als je, zonder hulp van de tegenstanders, de oplossing van een probleem vindt? In plaats van dat je tien slagen van boven opraapt in een SA- contract. Het leukste van alle bridgeproblemen die je aan tafel kunt tegenkomen, zijn de handen waar de kansen echt tegen je zijn en je op zoek moet naar de enige kans om het contract binnen te loodsen. Wat een sensatie wanneer je, nadat je het bewijsmateriaal gezeefd hebt, uiteindelijk gevonden hebt waar je naar zocht!

Je plezier zal niet minder zijn dat je in de praktijk regelmatig niet slaagt; het plezier van het ontdekken van de mogelijke oplossing, is al een beloning op zich. Zoeken naar “de enige kans” is eigenlijk zoiets als het oplossen van een misdaad door een detective. Je bent daarbij niet op jacht naar schurken, dat is waar, maar je zoekt aanwijzingen die je kunt samenvoegen tot een succesvol speelplan. Het is eigenlijk een omgekeerde puzzel; je moet het spel zodanig fabriceren in je hoofd dat de oplossing die je hebt bedacht succesvol is. Je weet wie de boef is, om het maar zo te zeggen, nu wil je ook nog bewijzen waarom hij de dader is.

Als je graag je grijze massa traint, dan krijg je daarvoor ruimschoots de gelegenheid in dit boek, waarin je de ene ogenschijnlijk hopeloze situatie na de andere tegenkomt. Een paar tips voordat we beginnen. Allereerst: geef jezelf genoeg tijd. Er zijn vaak zowel aanwijzingen in het bieden als in de gespeelde slagen. Controleer je oplossing een keer extra voordat je het antwoord bekijkt. Het kan helpen om een notitieboekje of een spel kaarten erbij te pakken om de verschillende mogelijkheden van de niet zichtbare handen in kaart te brengen. Veel succes gewenst aan alle Sherlocks!

Extra informatie

Marcel Winkel is bridgespeler, – docent en – auteur.  Hij is de schrijver van ‘Dappere Dirk Dubbelt’, ‘Dapppere Dirk Durft’ en ‘Veilig naar Slem’.  Hij schrijft voor BRIDGENL, het bondsorgaan van de NBB, voor diverse bridge websites en zit in de redactie van IMP, hét magazine voor de ambitieuze bridger.

Beoordelingen ()
De Enige Kans - 83 pittige afspeelproblemen - Marcel Winkel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
De Enige Kans - 83 pittige afspeelproblemen - Marcel Winkel


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00