opc_loader

Wensenlijst

Bridge vermaak 2

Artikelnr: 200272
7,50
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Bridgevermaak 2 is een boek voor bridgers van alle niveaus. Luchtig boekje, ideaal om mee te nemen op reis of in de trein omdat je elk hoofdstukje apart kan lezen.

 De auteur Kees Tammens beschrijft het verhaal over vier jongens, Thijs, Stef, Mark en Jim, die elkaar op het eind van de jaren zestig ontmoeten bij hun komst naar de studentenstad. Zij zijn dan achttien lentes jong. Het zijn roerige tijden. De vier komen elkaar tegen en er ontwikkelt zich een hechte vriendschap. Zij werpen zich dagelijks met hart en ziel op bridge. Met overweldigend enthousiasme, inzet en ijver ontdekken zij de fijne kneepjes van het spel. Dag in dag uit spelen gevolgd door nachtenlange analyses en discussies.

Bridgevermaak 2 gaat over de belevenissen van deze vier bridgers in de verschillende wedstrijdvormen waarbij strategische, tactische en technische aspecten de revue passeren. Elk lid van het illustere viertal geeft in intermezzo's aan hoe hij het bridge als competitieve denksport heeft beleefd. Zij schromen niet de eigen ideeën over de beoefening van hun favoriete kaartspel te spuien en te verdedigen. Daarbij hebben individuele voorkeuren nog wel eens de voorrang. Doel is dat de lezer haar of zijn manier van bridge spelen eens aan andere opvattingen kan toetsen. De nadruk ligt op het spelen. De lezer wordt in Bridgevermaak 2 danig aan de tand gevoeld. In elk spel wordt gevraagd wordt in de huid van een hoofdrolspeler te kruipen en het winnende speelplan op te stellen of de kansrijkste aanpak van het tegenspel. Naast technische aspecten komt ook dikwijls de psychologie om de hoek kijken. De oplossing van een spel is namelijk lang niet altijd honderd procent rechtlijnig. Bridge is nu eenmaal een spel met talrijke onduidelijke situaties. Absolute bridgewaarheden en wetten zijn dan niet van toepassing. Voor de winnende keuze of beslissing verzamelt de bridger informatie, combineert de gegevens, deduceert en komt tot een speelwijze. Dat is de opdracht van de lezer in Bridgevermaak 2.
 

Beoordelingen ()
Bridge vermaak 2 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Bridge vermaak 2


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00

Laatst bekeken items