opc_loader

Anekdotengids voor Schaakliefhebbers - Rob Spaans

Anekdotengids met vele verhalen en 50 foto's die met het schaakspel te maken hebben.

18,35
Beschrijving

Gegroet Schaakliefhebber,

De twee dames in het publiek op deze fascinerende foto zijn een opvallende verschijning. U ziet dat de tweeling, want dat zal het toch wel zijn, hetzelfde kapsel, dezelfde bril en dezelfde kleding heeft. Ze hebben zich geïnstalleerd om de partijen van het schaaktoernooi langdurig te kunnen volgen. De puzzelboekjes liggen in de aanslag voor als de schakers lang bezig zijn om een zet uit te broeden.

Op de voor de hand liggende vraag wie de tweelingdames zijn en waar hun belangstelling voor het schaken vandaan komt heeft uw gids helaas het antwoord niet kunnen achterhalen en dat kunt u dus ook niet in dit boek lezen. Wat u er wel in kunt lezen zijn anekdotes over de schakers op de voorgrond die in een hevig gevecht op de 64 velden zijn verwikkeld. U heeft ze misschien wel herkend. Het zijn de Amerikaan Walter Browne met de witte stukken en de Zweed Ulf Andersson met de zwarte stukken. Zo te zien laten ze zich niet afleiden door het opmerkelijke duo in het publiek en gaan ze volledig op in hun duel.

Behalve anekdotes over Browne en Andersson kunt u ook heel veel andere anekdotes lezen in deze Anekdotengids voor Schaakliefhebbers, zoals over de minnares van Capablanca, over de katers van Aljechin, over het pistool van Euwe, over Fischer die geen Fischer had moeten heten, over de yoghurt van Karpov, over een schaakbordmoordenaar en over een schaakstuk dat voor bijna een miljoen euro werd verhandeld.

Beoordelingen ()
Anekdotengids voor Schaakliefhebbers - Rob Spaans heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Anekdotengids voor Schaakliefhebbers - Rob Spaans


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00