opc_loader

Wensenlijst

Schaakstukken Camelot


Materiaal - "Resin"
Kleur - Bruin / Beige
Koningshoogte - 12cm
Koning diameter voet  - 3,5cm
Koning gewicht 95g 

195,00
Zet op wensenlijst
Beschrijving

De legendes van Camelot zijn zo diep geworteld in de mythen van de Britse folklore dat ze een blijvende indruk wekken van een prachtig, mystiek kasteel en land waar ridders in glanzend pantser leefden volgens een eervolle code van ridderlijkheid. De legendes draaien om de legendarische koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel.

Arthur was de eerstgeboren zoon van koning Uther Pendragon en erfgenaam van de troon. Dit waren echter erg moeilijke tijden en Merlijn, een wijze tovenaar, adviseerde dat de baby Arthur op een geheime plek moest worden grootgebracht en dat niemand zijn ware identiteit mocht weten.

Zoals Merlijn vreesde, ontstond er een groot conflict over wie de volgende koning zou worden toen koning Uther stierf. Merlijn gebruikte zijn magie om een zwaard in een steen te zetten. Op het zwaard geschreven, in gouden letters, stonden deze woorden: "Wie dit zwaard uit deze steen trekt, is de rechtmatig geboren koning van heel Engeland." Natuurlijk probeerden alle kanshebbers voor de troon om de beurt het zwaard te trekken, maar geen van hen slaagde. Arthur trok heel toevallig het zwaard terug zodat een ander het in een toernooi kon gebruiken. Hierna werd hij koning.

Hij verzamelde ridders om zich heen en vocht terug tegen de Saksen die, sinds de Romeinen Groot-Brittannië hadden verlaten, langzaam maar zeker het land innamen. Na vele grote veldslagen en een enorme overwinning op Mount Badon werd de opmars van de Saksen gestopt.

Arthur's basis was op een plaats genaamd Camelot, waar hij een sterk kasteel bouwde. Zijn ridders ontmoetten elkaar aan een ronde tafel. Ze voerden ridderlijke daden uit, zoals het redden van jonkvrouwen in nood en vochten tegen vreemde beesten. Ze zochten ook naar een verloren schat, waarvan ze dachten dat die alle kwalen zou genezen - dit was de 'Quest for the Holy Grail'.

Onder leiding van Merlijn had Arthur een magisch zwaard gekregen van The Lady Of The Lake. Dit zwaard werd 'Excalibur' genoemd en met dit wapen versloeg hij vele vijanden. Koningin Guinevere, de mooie vrouw van Arthur, bracht romantiek in het verhaal terwijl zijn al even mooie halfzus Morgan le Fay een duistere kant toevoegde.

Helaas, toen er vrede heerste over het land, werd het zuur binnen het hof van Camelot en brak er een burgeroorlog uit. In het laatste gevecht bij Camlan raakten zowel Arthur als Mordred, Arthur's verraderlijke neef, dodelijk gewond. Arthur werd op een boot gezet en dreef de rivier af naar het eiland Avalon. Hier werden zijn wonden behandeld door drie mysterieuze maagden. Zijn lichaam is nooit gevonden en velen zeggen dat hij met al zijn ridders onder een heuvel rust - klaar om verder te rijden en het land weer te redden.

Berkeley Chess is erin geslaagd om de mystiek en magie van het hof van koning Arthur na te bootsen met dit verbluffende schaakspel. Details van de schaakstukken zijn als volgt:

Koning: Koning Arthur

Koningin: Koningin Guinevere

Bisschop: Merlijn

Ridder: Sir Lancelot

Toren: Angelsaksisch kasteel

Pion: boerensoldaten

Beoordelingen ()
Schaakstukken Camelot heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Schaakstukken Camelot


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00

Laatst bekeken items