opc_loader

Wishlist

De Vorsten van Florence

  • 10 - 99 jaar 
  • 2 tot 4 spelers 
  • 60 minuten 
  • nederlands
39,95 31,96 You Save: 20%

Sold Out

Add to wishlist
Description

Jaren na het verschijnen van de moderne klassieker van alea verschijnt 'Fursten von Florenz' nu in een nieuwe jasje, inclusief Nederlandse versie. Het spel speelt zich af in de bloeidagen van Italië. Deze keer hoef je echter niet een rijk uit te breiden, maar mag je je beperken tot het verfraaien van je eigen hof. Iedere speler krijgt namelijk zijn eigen speelbord, en daarnaast komt in het midden een speelbord met een waardetabel en het rondeverloop te liggen. De bedoeling is om kunstenaars en geleerden naar je hof te halen en ze te verleiden tot het maken van grote werken. Je moet dus zorgen dat de werkcondities voor die personen optimaal zijn.

Het spel bestaat uit zeven ronden met ieder twee fasen. In de eerste fase wordt er geboden op dingen als jongleurs, diverse groenvoorzieningen, bouwmeesters en prestige- en wervingskaarten. Het bod begint altijd bij 200 florijnen en moet per 100 verhoogd worden. Als alle spelers een voorwerp gekocht hebben treed de tweede fase in. Iedere speler mag twee acties ondernemen. Er mogen gebouwen gemaakt worden, die drie prestigepunten opleveren, er mag een nieuw persoon naar het hof gehaald worden, er kan een vrijheid ingevoerd worden, een bonuskaart uitgezocht of een werk verricht worden.

Om de meeste prestigepunten te halen, en daarmee het spel te winnen, zul je veel werken moeten verrichten. Dit levert namelijk de meeste punten op. Op iedere persoonskaart staat aangegeven hoeveel werkpunten er met verschillende middelen verkregen kunnen worden. Als er in je hof bijvoorbeeld een hospitaal gebouwd is, levert dit voor geneeskundige personen vier werkpunten op. Jongleurs hebben op iederéén een positieve invloed van twee werkpunten. Per ronde loopt het minimaal benodigd aantal werkpunten om een werk te mogen verrichten op. De werkpunten kunnen geïncasseerd worden als geld of als prestigepunten. Per ronde wordt er gekeken welke speler het grootste werk heeft gemaakt, deze krijgt hiervoor drie extra prestigepunten.

Na de laatste ronde kunnen er nog punten vergeven worden voor prestigekaarten. Hierop staan voorwaarden waaraan de speler moet voldoen om een aantal punten te behalen. Wie na de laatste ronde en na het uitspelen van de prestigekaarten de meeste punten heeft, heeft zijn hof het beste ontwikkeld, en is dus de winnaar.

Reviews ()
De Vorsten van Florence does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
De Vorsten van Florence


Matching Products For:

Alternative Products For:

Information

Tel: +31-206241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl

Opening Hours:

monday:       13.00 - 18.00
tuesday:       10.00 - 18.00
wednesday: 10.00 - 18.00
thursday:     10.00 - 18.00
friday:          10.00 - 18.00
saturday:     10.00 - 18.00
sunday:       12.00 - 17.00

Last viewed items
39,95 31,96