opc_loader

Wensenlijst

Ticket To Ride: Map Collection Volume 6 - France / Old West

2-6 spelers
Leeftijd 8+
30-60 Minuten

44,50
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Ticket to Ride Kaartcollectie: Volume 6 - France & Old West bevat een dubbelzijdig speelbord met aan de ene kant Frankrijk en aan de andere kant de westelijke helft van de Verenigde Staten.

In de Frankrijk-helft van deze uitbreiding verzamelen 2-5 spelers treinkaarten en claimen routes om de kaartjes in de hand te kunnen voltooien, maar de meeste sporen op het bord zijn niet gekleurd! Elke keer dat je kaarten trekt, moet je een gekleurd fiche nemen dat 2-5 treinwagons lang is en dat fiche op een leeg spoorbed leggen. Zodra je dit hebt gedaan, kan elke speler die route opeisen door de juiste gekleurde kaarten van de hand af te leggen, net als in elk ander Ticket to Ride-spel. (Routes van één lengte zijn al gekleurd en de kaart bevat een aantal grijsgekleurde veerbootroutes).

Meerdere spoorbeddingen op het bord overlappen elkaar, en zodra een tegel op het bord is geplaatst, zijn alle spoorbeddingen die door deze tegel worden doorkruist verboden terrein en kan er niets op worden gebouwd. Aan het einde van het spel scoren de spelers hun kaartjes, met bonussen voor de langste aaneengesloten route en de meeste voltooide kaartjes.

In het Oude Westen beginnen 2-6 spelers het spel door (in omgekeerde spelersvolgorde) een startlocatie te kiezen voor een van hun drie steden. De eerste route die een speler claimt moet deze stad hebben als een van de twee eindpunten van de route, en elke volgende route die wordt geclaimd moet aansluiten op het bestaande netwerk van die speler.

Nadat een speler een route heeft geclaimd, kan hij een van zijn overgebleven steden aan beide uiteinden van die route plaatsen door een passend paar treinkaarten af te leggen. In elke stad kan maar één stadsfiche liggen. Wanneer een speler een route bouwt die aansluit op een stad van een andere speler, claimt de eigenaar van de stad de punten voor de route, niet de speler die de treinen plaatst. Als beide eindpunten van de route steden hebben, dan krijgt de eigenaar van elke stad deze punten. Wie in deze uitbreiding de meeste kaartjes aflevert, krijgt 15 bonuspunten.

Als variant kun je Old West spelen met Alvin de Vreemdeling. Geen enkele speler kan het spel beginnen in Roswell, en de eerste speler die een route naar Roswell bouwt krijgt 10 punten, waarna hij het Alvin-fiche plaatst in een stad die hij controleert. De volgende speler die een route bouwt naar deze stad krijgt 10 punten en verplaatst Alvin zoals voorheen. Wie Alvin aan het eind van het spel controleert, krijgt 10 bonuspunten.

Ticket to Ride of Ticket to Ride: Europe is vereist om de kaarten in deze uitbreiding te gebruiken. Onderdeel van Ticket to Ride-serie.

Beoordelingen ()
Ticket To Ride: Map Collection Volume 6 - France / Old West heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Ticket To Ride: Map Collection Volume 6 - France / Old West


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00