opc_loader

Wensenlijst

Ticket To Ride: Map Collection Volume 7 Japan / Italy

2-5 spelers
Leeftijd: 8+
30-60 min.

44,50
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Ticket to Ride Kaartcollectie: Deel 7 - Japan & Italië bevat een dubbelzijdig speelbord - het langste tot nu toe in de Map Collection serie - met Japan aan de ene kant en Italië aan de andere.

In de Japan-helft van de uitbreiding zijn sommige routes gereserveerd voor het Bullet Train-netwerk, en als zo'n route eenmaal is geclaimd, kan deze door alle spelers worden gebruikt om bestemmingskaartjes te voltooien. Om zo'n route te claimen, moet je een aantal kaarten afleggen dat gelijk is aan de lengte van de route en waarvan alle kaarten dezelfde kleur hebben. Vervolgens markeer je de route met een enkel Bullet Train-miniatuurtje; in plaats van punten te scoren voor zo'n route, ga je met je markeersteen net zoveel velden vooruit op het aparte Bullet Train-spoor als de lengte van deze route. Aan het einde van het spel krijgt degene die het meest heeft bijgedragen aan dit gezamenlijke project de grootste bonus, de speler die het minst bijdraagt wordt gestraft.

Dit bord heeft ook een kleine inleg voor het metronetwerk van Tokio, dus de spelers werken in feite aan twee netwerken tegelijk. Je hebt misschien een kaartje waarop een stad buiten Tokio staat en een station met Tokio, en je moet een route voltooien van die andere stad naar Tokio, en dan van het centrale station van Tokio naar dat specifieke metrostation.

In Italië is het speelbord verdeeld in regio's en spelers scoren bonuspunten op basis van hoeveel regio's ze verbinden in hun netwerk, waarbij drie regio's - Sardegna, Sicilië en Puglia - tellen als twee regio's in je telling. Als je verschillende netwerken hebt, scoor je elk netwerk apart.

Het bord introduceert ook een nieuw type veerbootroute. Op dit bord zijn alle grijze routes veerbootroutes. Deze routes hebben 1-4 velden gemarkeerd met een golfsymbool. Om een golfsymbool te bedekken, moet je een locomotief of een veerbootkaart uit je hand spelen (naast de andere kaarten die je nodig hebt om deze route te claimen); een veerbootkaart is een speciaal soort kaart die je tijdens je beurt alleen kunt trekken en bevat twee golfsymbolen, zodat je hem alleen kunt gebruiken om twee symbolen op een route te bedekken.

Ticket to Ride of Ticket to Ride: Europa zijn nodig om deze uitbreiding te spelen.

Beoordelingen ()
Ticket To Ride: Map Collection Volume 7 Japan / Italy heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Ticket To Ride: Map Collection Volume 7 Japan / Italy


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00