opc_loader

Wensenlijst

Het Nieuw Mahjong boek - Jelte Rep

Auteur / Author: Jelte Rep
Pagina's / Pages: 90
Uitgever / Publisher: Wonders Publishers
Jaar / Year: 2009
Type: Paperback
15,50
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Als je een mahjongspel koopt, krijg je er meestal onbegrijpelijke spelregels bij, waardoor de moed je meteen in de schoenen zakt. Een goed en helder boek over mahjong en hoe je het kunt spelen bestond niet in Nederland. Daar heeft documentairemaker en schrijver Jelte Rep een einde aan gemaakt. Meteen na zijn pensionering heeft hij al zijn verzamelde kennis over het edele mahjongspel gebundeld in Het Groot Mahjong Boek, dat in korte tijd de mahjongbijbel van Nederland werd. In korte tijd zijn er duizenden exemplaren van het boek verkocht.

Ook internationaal trok het boek belangstelling. De multinationale uitgever Tuttle Publishing, met vestigingen in Japan, Singapore en USA, gaf het boek uit als The Great Mahjong Book en zodoende kan het meesterwerk van Rep over de hele wereld worden gelezen.

Omdat Het Groot Mahjong Boek in Nederland snel was uitverkocht en zelfs niet meer via Marktplaats en andere aanbieders te krijgen was, is er nu Het Nieuw Mahjong Boek, dat een beknopte en geactualiseerde versie van het oorspronkelijke boek is. Het nieuwe boek beperkt zich tot het klassieke mahjongspel, zoals grootvader en grootmoeder het in hun wilde jaren speelden en dat een complete rage was in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Maar ook veel achtergronden, wetenswaardigheden, citaten en fun facts komen aan bod. Het boek is rijkelijk geïllustreerd en biedt duidelijke en verhelderende uitleg in tal van mahjongsituaties. Het Nieuw Mahjongboek is geschreven voor de beginnende en voor de ervaren mahjongspeler en is zowel gids als naslagwerk.

Mahjong staat bekend als het Spel van de Duizend Wonderen en als het Spel van de Tienduizend Mogelijkheden. Wie eenmaal in aanraking is geweest met mahjong kan moeilijk de bekoring van het spel weerstaan. In Nederland wordt mahjong gespeeld als wedstrijdsport op landelijke toernooien en regionale clubs, maar vooral als ontspanning in heel veel huiskamers.

Beoordelingen ()
Het Nieuw Mahjong boek - Jelte Rep heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Het Nieuw Mahjong boek - Jelte Rep


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00

Laatst bekeken items