opc_loader

Wensenlijst

Ticket to Ride Map Collection Volume 5 - United Kingdom & Pennsylvania

2-5 spelers
Leeftijd 8+
75 Minuten

42,50
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Ticket to Ride Kaartcollectie: Volume 5 - United Kingdom & Pennsylvania bevat een dubbelzijdig spelbord met nieuwe regels voor gebruik met Ticket to Ride of Ticket to Ride: Europe waarbij spelers nu treinlijnen creëren op de Britse eilanden en in Pennsylvania.

De Pennsylvania-helft van deze kaartenverzameling voegt een deelmechanisme toe aan het basisspel TtR. Elke keer dat een speler een route voltooit, claimt hij een aandeel van een van de bedrijven die naast die route staan afgebeeld. Aan het einde van het spel krijgt degene die meer aandelen van een bedrijf heeft dan alle andere spelers punten als beloning.

De Britse helft van deze kaartencollectie introduceert het concept van technologie in TtR. Aan het begin van het spel kunnen spelers alleen één- en tweesporige routes bouwen en alleen in Engeland. Door jokerkaarten uit te geven, krijgen spelers de mogelijkheid om routes van drie treinen of langer te bouwen, naast de mogelijkheid om veerboten over het water te bouwen en treinroutes in Schotland, Wales en Ierland te bouwen. Spelers kunnen ook bonuskaarten kopen waarmee ze extra punten kunnen verdienen door bepaalde acties uit te voeren tijdens het spel. Het spel neemt ons mee naar het begin van het spoorwegtijdperk, dus de titel klopt voor het hele Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland.
Let op: Ontwerper Alan R. Moon heeft zelf in zijn Design Diary van het spel vermeld dat "de Advanced Technology Cards niet volledig zijn uitgetest". Hij verdubbelde dat gevoel ook in het spelregelsforum met "Ik heb verschillende berichten gezien waarin spelers de eerste keer dat ze het spel spelen met de Geavanceerde Technologieën spelen. Deze kaarten zijn toegevoegd omdat we extra kaarten hadden die ervoor gebruikt konden worden, en we hebben overwogen om ze als bonus toe te voegen, maar het was nooit de bedoeling dat ze deel zouden uitmaken van het basisspel.".

Hoewel dit officieel een uitbreiding is voor Ticket to Ride of Ticket to Ride: Europa, zou dit ook gebruikt kunnen worden voor Ticket to Ride: Scandinavische landen. Het gebruik met Nordic Countries zou echter beperkt zijn tot drie spelers en het gebruik van reservetreinen. Voor de UK-kaart zijn 35 treinen nodig, voor de Pennsylvania-kaart 45 treinen en voor Nordic Countries 40 van elke kleur (met 5 reserve).

Onderdeel van Ticket to Ride serie.

Beoordelingen ()
Ticket to Ride Map Collection Volume 5 - United Kingdom & Pennsylvania heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Ticket to Ride Map Collection Volume 5 - United Kingdom & Pennsylvania


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00