opc_loader

Wensenlijst

Hanafuda Koi-koi

Spelers: 2

Leeftijd: 8+

Tijd: 40 min

13,50
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Koi Koi is een van de meest gespeelde Hanafuda-spellen in Japan. Het is te zien in films, strips en anime (het werd veel gespeeld in Summer Wars). Het valt onder de "Matching" -stijl van het spel dat met Hanafuda wordt gespeeld en de speelstijl lijkt sterk op veel andere spellen die met Hanafuda worden gespeeld. Koi-Koi komt van het werkwoord "Kuru" wat "To Come" betekent. Bij het vervoegen van het werkwoord wordt de vorm Koi (来い) gebruikt als een gebiedende wijs (commando), dus het zeggen van Koi Koi is min of meer bevelend of uitnodigend "kom-kom" om door te gaan met spelen.

Het doel van het spel is om handen te creëren door middel van 2 wedstrijden per beurt (een geplande wedstrijd en een willekeurige wedstrijd) de scorepunten. De rondes eindigen wanneer een van de spelers een scorende hand heeft gemaakt, maar als ze het gevoel hebben dat ze nog een scorende hand kunnen maken voordat de andere speler er een maakt, kunnen ze kiezen voor "Koi-Koi" in plaats van de punten te pakken en de ronde te beëindigen. (Het is supergemakkelijk en ik zal het hieronder opsplitsen).
Toen ik aan het onderzoeken was hoe te spelen, realiseerde ik me dat er een grote vervaging is tussen de feitelijke regels en huisregels die standaard zijn geworden. Dus wat ik hieronder presenteer, is de meest standaard die ik zou kunnen verzinnen en ik zal aan het einde gemeenschappelijke huisregels opnemen. Sommigen zullen misschien beweren dat sommige hiervan ook hier huisregels zijn, dus speel zoals je wilt. Ik heb geleerd van Clubhouse-spellen, het regelblad van Nintendo en Habafuki.org, ik heb zoveel gespeeld dat het meeste uit mijn geheugen komt, dus laat het ons weten als er iets mis is!

Je kunt het spel spelen met startpunten die je van elkaar "steelt" (dit spel was een gokspel) of de manier waarop ik de neiging heb om te spelen, is gewoon punten bij elkaar optellen, beginnend bij een nulpunt. Ik ben ook geen voorstander van hoe ik handel, maar ik heb de handelsmethode van Nintendo opgenomen (ook al gebruik ik die niet haha).

Veel Koi-Koi is willekeurig en geluk, maar met oefening ontwikkel je je eigen strategieën en weet je welke kaarten je moet proberen te krijgen. Je moet snel nadenken en plannen direct wijzigen als en wanneer je gewenste kaart door je tegenstander wordt opgeëist!

Beoordelingen ()
Hanafuda Koi-koi heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hanafuda Koi-koi


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00

Laatst bekeken items