opc_loader

Wensenlijst

Colt Express

34,50

Uitverkocht

Zet op wensenlijst
Beschrijving

Op 11 juli 1899 om 10 uur 's morgens is de Union Pacific Express vertrokken uit Folsom, New Mexico, met 47 passagiers aan boord. Na enkele minuten klinkt er geweervuur en zijn er haastige voetstappen op het dak te horen. Zwaarbewapende bandieten zijn gekomen om eerlijke burgers van hun portefeuilles en juwelen te beroven. Zullen zij erin slagen de koffer met het weekloon van de kolenmaatschappij van Nice Valley te stelen, ondanks het feit dat deze onder toezicht van maarschalk Samuel Ford is geplaatst? Zullen deze bandieten elkaar meer dwarszitten dan de Marshal, want alleen de rijkste van hen kan aan het langste eind trekken?

In Colt Express speel je een bandiet die tegelijk met andere bandieten een trein berooft, en je doel is om de rijkste outlaw van het Oude Westen te worden. Het spel bestaat uit vijf ronden, en elke ronde heeft twee fasen:

Fase 1: Schemin' Elke speler speelt 2-5 actiekaarten uit op een gemeenschappelijke stapel, waarbij de kaarten met de beeldzijde naar boven of naar beneden liggen, afhankelijk van het type van de ronde. In plaats van een kaart uit te spelen, kan een speler drie kaarten van haar stapel trekken.
Fase 2: Stealin' De actiekaarten worden uitgevoerd in de volgorde waarin ze werden uitgespeeld, waarbij de best voorbereide plannen van een speler mogelijk niet zullen uitkomen door fouten en vergissingen!
Het spel speelt zich af in een 3D-trein waarin de bandieten van de ene wagon naar de andere kunnen gaan, over het dak kunnen rennen, de andere bandieten kunnen slaan, schieten, de passagiers beroven, of de sheriff uit zijn positie lokken. De trein heeft evenveel wagons als het aantal spelers, en elke wagon wordt aan het begin van het spel bevoorraad met edelstenen, zakken met buit of koffers.

Elke speler begint een ronde met zes kaarten in de hand, waarbij elke kaart een van deze acties laat zien. Aan het begin van een ronde wordt een rondekaart opengedraaid, waarop staat hoeveel kaarten er worden uitgespeeld; of ze open of gesloten worden uitgespeeld, individueel of in paren; en welke actie er aan het eind van de ronde zal plaatsvinden (bijv. alle bandieten bovenop de trein bewegen naar de locomotief). Je kunt alleen buit, edelstenen of koffers pakken door een "steel" kaart uit te spelen als je in een treinwagon zit die één van deze voorwerpen bevat - maar omdat iedereen van plan is deze goederen te pakken, zul je moeten bewegen, slaan en schieten om anderen uit je weg te krijgen. Je kunt alleen iemand slaan die zich in dezelfde wagon bevindt als jij, en als je dat doet, laat de andere bandiet een van de goederen vallen die hij heeft verzameld en wordt hij in een aangrenzende wagon geslagen.

Elk spelerspersonage heeft een speciale kracht, zoals de ronde beginnen met een extra kaart, je eerste kaart open spelen, of een zak met buit oprapen als je iemand slaat in plaats van hem op de grond te laten vallen.

Je kunt iemand in een aangrenzende wagon of (als je bovenop de trein loopt) iedereen in het zicht neerschieten, en als je dat doet, geef je die speler één van je zes kogelkaarten; die kaart wordt in de stapel van de tegenstander geschud, waardoor ze in een volgende beurt mogelijk een dode kaart in de hand heeft en gedwongen wordt om te trekken in plaats van iets uit te spelen. Als de maarschalk in dezelfde wagon als jij belandt, waarschijnlijk doordat andere bandieten hem door de trein lokken, zal hij je ook graag een kogel geven.

Aan het eind van het spel krijgt degene die de meeste kogels heeft afgevuurd een opschepperbonus van $1.000, en degene die de rijkste buit heeft binnengehaald wint!

2 - 6 Spelers
10+
​40 Min.

Beoordelingen ()
Colt Express heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Colt Express


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Informatie

Telefoon: 020-6241171

Haarlemmerdijk 173

1013 KH Amsterdam

Email: info@schaakengo.nl
 

Onze winkel is 7 dagen in de week geopend

Openingstijden winkel:

maandag:    13.00 - 18.00
dinsdag:      10.00 - 18.00
woensdag:  10.00 - 18.00
donderdag: 10.00 - 18.00
vrijdag:        10.00 - 18.00
zaterdag:     10.00 - 18.00
zondag:       12.00 - 17.00

Laatst bekeken items
34,50